Titta de informerar t o m skolan... Mer om olyckan..

Elev fortfarande nedsövd

Den skadade 18-åringen ligger nedsövd på Lunds universitetssjukhus.
Eleverna på Nordenbergsskolan fick i går morse information om skolkamratens situation.
– Många elever kände till olyckan, men inte vem det var som skadats, säger Daniel Stjernquist, rektor.

 

Redan i helgen drog skolan igång sin krisorganisation. När lärarna kom till skolan i går morse samlades de för gemensam information innan det var dags att prata med eleverna. Skolan ville se till att alla elever fick samma information, samtidigt.
En av de tre bilar som var med i olyckan kördes av en lärare på skolan. Han körde, enligt Stjernquist, bakom den bil som krockade med elevens bil. Läraren klarade sig utan fysiska skador.
–Läraren och eleven var på väg åt olika håll. Det var en ren tillfällighet, som det ofta är vid olyckor, att de var där samtidigt, säger Daniel Stjernquist.

 

Under helgen florerade många rykten kring olyckan. En del av dem kunde skolan genom sin information avfärda, andra får vänta på svar tills polisen har utrett vad som egentligen hände.
–Våra tankar är hos eleven och hans anhöriga. Vi har en person på skolan som håller kontakt med familjen. Eleven lever och det är vi glada för. Han ligger nedsövd och vi vet inte hur skadorna är. Vi kan bara hoppas på det bästa.
– Nu försöker vi att finnas till hands för eleverna. Ingen reaktion är rätt eller fel. En del elever vill fortsätta att jobba som vanligt, andra vill prata eller vara tysta.

 

Stjernquist med flera ur skolans personal tillbringade gårdagen tillsammans med elevens klass för att finnas till hands.
–Det är en tajt och sammansvetsad klass. De hanterar det nog bra tillsammans. Dagen har varit så bra den kan vara när sådant här händer, men det väcker mycket tankar hos alla.
–Det är lite som en elev på skolan sa: ”det är helt galet att något sådant ska behöva hända för att man ska tänka till och uppskatta varandra”.
I dag, tisdag, är det som vanligt möte med skolans elevvårdsgrupp. Då kommer olyckan att vara ett av samtalsämnena.

 

Källa: http://www.bltsydostran.se/nyheter/olofstrom/elev-fortfarande-nedsovd%283131600%29.gm


Kommentarer
Postat av: Melissa Lavali - Vikt och Fotografering





Tassar in och önskar dig en trevlig fortsatt Tisdagskväll :)

2012-01-31 @ 19:02:34
URL: http://lavali.blogg.se/

Lämna din åsikt här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din blogg:

What do you need to say?:

Trackback
RSS 2.0